Beaufort24 - De Haan-Wenduine

Wanneer

  • woensdag 27 maart 2024 tot zondag 3 november 2024

Locatie

Infokantoor De Haan-Centrum
Tramlijn-Oost z/n , 8420 De Haan

Van 27 maart tot en met 3 november 2024 verwelkomt de kust Beaufort24. Curator Els Wuyts zorgt voor de artistieke selectie en vertrekt vanuit het idee van een vanzelfsprekende verbondenheid Fabric of Life. Het uitganspunt is de plek en de mogelijke legendes of verhalen, geschiedenissen of kunststromingen die ermee verbonden zijn. Grootste sculpturen en intieme kunstwerken, waarin we meer dan één verhaallijn terugvinden en waar veelzijdige herinneringen of onontdekte waarden aan de oppervlakte komen drijven.    

In de negen deelnemende kustgemeenten zullen in totaal achttien nieuwe kunstwerken te zien zijn. Voor De Haan-Wenduine brengt Beaufort24 een permanent kunstwerk van Sara Bjarland en een tijdelijk werk van Pei-Hsuan Wang.   

Beaufort24 maakt deel uit van het driejaarlijks kunstproject Triënnale Beaufort, hedendaagse kunst aan de Belgische kust. Met deze achtste editie telt het Beaufort Beeldenpark 50 kunstwerken. De Triënnale aan Zee is 24/7 gratis toegankelijk. Wandelroutes en fietslussen brengen je langs de nieuwe werken en het bestaande Beaufort Beeldenpark. Routes kan je downloaden op www.triennalebeaufort.be of haal je gratis wandelkaart of Beaufort24 Bezoekersgids (€2) op bij de toeristische diensten van de deelnemende kustgemeenten.   

Op stap met kinderen? Dan is er het Beaufort24 Kijkboek. Hierin nemen Keiko en Sam kinderen (en volwassenen) op sleeptouw langs de Beaufort24-kunstwerken. Met leerrijke kijk-, doe- en stickeropdrachten maken jullie er samen een boeiende dag van. De meeuw Filoe zorgt voor leuke weetjes. Ook het Beaufort24 Kijkboek is te verkrijgen bij de toeristische diensten voor €1 (een exemplaar gratis bij aankoop van een Beaufort24 bezoekersgids).   

De exacte locaties zullen vanaf 26 maart bekend gemaakt worden op de website https://www.triennalebeaufort.be/

Organisatie

Westtoer
Koning Albert I-laan 120 , 8200 Brugge 2