Kustwandelroute

De Kustwandelroute is een netwerk van verharde en onverharde wandelwegen tussen De Panne en Knokke-Heist. Dankzij deze route stippel je je eigen wandelroute uit via bewegwijzerde knooppunten. Deze punten vind je allemaal terug op een handige overzichtskaart. Makkelijker kan het niet!

Met de Kustwandelroute is het genieten van duinen en polders, slikken en schorren, zee en strand. Maar lang niet van natuur alleen: het traject biedt evengoed een duik in het rijke maritieme verleden, onze oorlogsgeschiedenis of de belle époque. En met de knooppunten wandel je à la carte aan de kust; maak telkens opnieuw een andere keuze.

Om je parcours uit te stippelen heb je enkel de kaartbrochure nodig. Je kan deze aankopen in een van onze infokantoren, of online bestellen (via de knop hiernaast).

App

Met de Kustwandelroute-app kun je zelf je ideale wandeling aan de kust samenstellen.
Je bepaalt zelf waar je wandelt, hoe lang je wandelt en dat langs de meest aantrekkelijke en veilige paden aan onze kust. Op basis van de ladder van de kustwandelroute stel je zelf je route samen en zie je het aantal kilometer en de tijd verschijnen op het scherm.

Deze app is speciaal voor gezinnen met kinderen ontworpen. Onderweg kunnen de kinderen verschillende spannende opdrachten uitvoeren en punten verzamelen. Je kunt zelfs je prestaties delen met de vrienden via Facebook en Twitter. De Kustwandelroute-app is de ideale manier om samen met de kinderen de kust te verkennen.

Voor de ouders werd in de app een speciale SOS-knop voorzien: toiletten, parkings, tramhaltes, EHBO-posten,… worden op het scherm getoverd en bieden de nodige informatie.