menu

Een zomer vol evenementen


Algemeen

Deze zomer valt er heel wat te beleven in onze gemeente!

Met dank aan de dalende coronacijfers en de goede vaccinatiegraad kunnen ook in onze gemeente stilletjes aan terug evenementen doorgaan! Uiteraard blijft veiligheid hierbij van groot belang. Ook blijven deze zomer heel wat personeelsleden van de gemeente werkzaam in het vaccinatiecentrum. De grote evenementen die door de gemeente zelf worden georganiseerd, zoals Trammelant, kunnen daardoor jammer genoeg nog steeds niet doorgaan.

Maar geen nood, we bieden deze zomer toch heel wat andere topevenementen aan. De organisatoren zetten alles in het werk om deze zo coronaproof te laten verlopen. Maar natuurlijk vragen we ook aan de mensen om alle maatregelen goed te blijven opvolgen, zodat iedereen veilig kan genieten.

Het eerste evenement in juli is de viering van het Feest van de Vlaamse Gemeenschap, op 9 juli om 20 uur in de Potinière, met een optreden van Willy Sommers.

Tijdens Parkies kan je genieten van concerten van Metejoor (13/7), Sandra Kim (20/7), Guy Swinnen (27/7), Uncle Phil (3/8), Gene Thomas (10/8), Barbara Dex (17/8) en Soul 2 Soul (24/8). Afspraak elke dinsdag in julie en augustus, op het gezelligste parkcafé van De Haan in La Potinière!

Omdat ook de Vosseslagfeesten dit jaar spijtig opnieuw niet doorgaan ging de gemeente op zoek naar een alternatief, en wat voor één! Voor het eerst wordt het nieuw wereldmuziekfestival YEKE YEKE op het Kennedyplein georganiseerd op vrijdag 23 en zaterdag 24 juli. Het wordt een uniek, fris en kleurrijk festival, waar jong en oud kennis kunnen maken met nieuwe wereldmuziek! Toegankelijk maar kwalitatieve Global Sounds omringd door een exotische wereldkeuken en originele beleving over de generaties heen. Je drinkt er de lekkerste cocktails, ontdekt er diverse wereldkeukens en gaat er zelf aan de slag op één van vele workshops gaande van Afrikaanse dans tot djembe en cajun.

Tijdens het geproefde Retro sur Mer (van 28 juli t.e.m. 1 augustus 2021) beleef je dan weer een vakantie aan de kust zoals in de jaren 50. Dit familiefestival brengt ieder jaar opnieuw de Vintage en Retro liefhebbers samen op hun hoogtepunt van het jaar. Dit jaar werd het festival uitgebreid van 3 naar 5 dagen om iedereen de kans te geven zich onder te dompelen in de fifties. Verwacht je aan een uitgebreide retromarkt, blinkende oldtimers, beauty boudoirs en barbershops en een nostalgische kermis onder een heerlijk zonnetje. Hiernaast heb je ook de kans om te genieten van de beste rock n’ roll, swing en jive bands en deejays.


Maar de zomer biedt nog veel meer in De Haan en Wenduine:

Alle KETNET-fans kunnen dit jaar opnieuw hun hartje ophalen tijdens de KETNET-zomerzoektocht op 17 & 18 juli (telkens tussen 11.00u en 17.00u) in Wenduine.

Tijdens de F.C. De Kampioenen-zoektocht ga je op zoek naar de leukste plekjes in De Haan! In de gemeente vind je, aan de hand van een plannetje, een 10-tal QR-codes. Bij het scannen van de codes krijg je een videofragment te zien van Markske en Boma met een vraag of opdracht over de plek waar je je bevindt. In het O.C. d’Annexe loopt van 1 juli tot 31 augustus ook een fototentoonstelling met unieke beelden van de opnames met Markske en Boma in De Haan.

Tijdens juli en augustus zijn er maar liefst 48 mobiele straatoptredens te bewonderen tijden Move on Up. Op vrijdag te Wenduine (Zeedijk, Kerkstraat, Markt) en op zaterdag in Haan (Zeedijk, Leopoldlaan, Stationsstraat, Potinière, Marktplein).

Radio 2 geeft deze zomer zot veel inspiratie voor een vakantie dichtbij en de Radio 2 karavaan zorgt voor extra beleving, inspiratie en sfeer. Er zijn onder meer kookdemo’s van The Messy Chef Jelle Beeckman, verkwikkende danssessies met Iris Van Hoof, huisdiertips met Chris Dusauchoit, een smaaktest van het programma ‘De Inspecteur’. Je kan ook op de foto met je favoriete KETNET wrapper of je kan je fietstalent op rollen tonen ten voordele van Kom op tegen Kanker. Je kan daarnaast ook meedoen met de Radio 2 kustwandeling in Wenduine, waarbij waar audiofragmenten van BV’s je begeleiden tijdens de wandeling.

Tijdens de Porsche Classic Coast Tour geniet je van klassieke Porsche's midden in het mooie parkdomein Park La Potinière

In Wenduine zijn twee kunstwerken van Beaufort te zien: het 3 meter hoge bronzen kunstwerk “Benjamin” van de Belgische kunstenares Maen Florin en "Thinking of You" van de Amerikaan Jimmie Durham.

Geen tijd om je te vervelen dus!

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze nieuwsbrief voor onze laatste nieuwtjes en acties.

Volg ons ook op