menu

EXPoZEE 2021 'Zelfportretten'


Algemeen

Voor de 4e keer organiseert Kunstplatform ARTslag samen met de dienst cultuur van de gemeente De Haan in d’Annexe achter het gemeentehuis de tentoonstelling EXPoZEE. Dit jaar is het thema 'Zelfportretten'.

Zelfportretten kunnen drie doelen hebben. Ten eerste het slechts afbeelden van de kunstenaar, ten tweede het afbeelden van de kunstenaar in een groter tafereel alsof hij ergens bij was, en ten derde het psychologisch benaderen van de eigen persoon. De kunstenaars van ARTslag kregen de uitnodiging op eigen wijze een zelfportret te realiseren, ongeacht het doel of de materie.
Bijna 40 kunstenaars gingen op de uitnodiging in en zullen op EXPoZEE 21 hun hedendaagse zelfportretten tonen.

De tentoonstelling is deze keer uitsluitend gevuld met werk van de leden van kunstplatform ARTslag. Er is een boeiend overzicht van keramiek, schilderijen, tekeningen, woord, grafiek, sculpturen en fotografie. Veel van de kunstwerken zijn te koop .

Curator voor deze editie is André Baert, die zijn sporen verdiende in de Oostendse kunstscene. Hij selecteerde, samen met de jury, de laureaten voor het 'Gouden Ei', dat wordt uitgereikt aan de maker van het beste zelfportret.
Deze eer was voor Martine Decaesstecker. Zij werd de eerste laureaat met haar beeld '(Bi)-Morf', gevormd door klei, handen en gedachten. Ze ontving het 'Gouden Ei', dit jaar een creatie van kalligraaf An Degeyter, uit handen van de Schepen van Cultuur, Rudi Cattrysse.
De 2e laureaat was Lily May Parker met haar foto 'Madness' en de 3e plaats ging naar Chris Hubrecht met een geschilderd 'Zelfportret'.

EXPoZEE is te vinden in O.C. d’Annexe achter het gemeentehuis van De Haan.
De expo loopt van 13 mei t/m 13 juni. Open van maandag t/m zondag, van 10.00-18.00 uur.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze nieuwsbrief voor onze laatste nieuwtjes en acties.

Volg ons ook op