menu

Kunst is de meest onvervalste vorm van matige intelligentie


Algemeen

De haan die verscholen zat in de nok van dit dak was beslist de eerste om zijn kam te rechten en de complete gemeente De Haan naar zich te laten verwijzen. De architect G. Dhaeyer heeft in 1902, na de voltooiing van het tramhuisje, een spuitzak ter hand genomen en er de geglaceerde letters ‘Coq sur mer’ opgespoten. De meeste parelwitte namen die nog hoog op de aangezichten van de vele villa’s in dit Vlaamse sprookje prijken zijn echter van Franse aanleg; dit is vooral toe te schrijven aan de hoefslag van het paard dat Leopold ll – ondanks zijn koningschap – toch ruiterlijk bereed. Na Albert Einstein zijn korte verblijf in 1933 ging het peperkoeken plaatsje lijden onder de afwezigheid van de natuurkundige. Decennia later besloten ze zijn wijsheid te vereeuwigen met een bronzen weergave, op een bankje in een relatief klein parkje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Iets wordt mooi wanneer men het niet kan benaderen

De Vlaamse dichter Rob Van de Zande (1980) bedacht enkele jaren geleden kernachtige samenvattingen van zijn visie op de wereld. Onder de naam geestessporen herleidt hij emoties en waarnemingen tot zowel poëtische als filosofische beschouwingen.

Zijn inspiratie ontleent hij aan eigen levenservaringen die gestoeld zijn op het onomkeerbare lot. Zonder gebukt te gaan onder fatalisme, getuigen de geestessporen van een realistische kijk op het leven.

De geestessporen waren voor Walter Slosse aanleiding om Rob Van de Zande te volgen in een zoektocht naar plekken waar verval en utopie als metafoor in beeld kunnen gebracht worden. Door deze samenwerking ontstond websporen als nieuw begrip.

 

 

 

 

Klik hier voor meer Websporen.

Afbeeldingen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze nieuwsbrief voor onze laatste nieuwtjes en acties.

Volg ons ook op