menu

Persbericht: Café Flamand op Vosseslagfeesten


Algemeen

Zaterdag 15 en zondag 16 juli nodigt Mong De Vos alle feestvierders uit op de tweedaagse Vosseslagfeesten. Centraal staat de figuur van Mong De Vos, een vrijbuiter uit de Heide-Vosseslag, deelgemeente van De Haan, die niet enkel leefde van “strangedriften”, maar ook de ganse buurt onveilig maakte met zijn vele vechtpartijen. Na een uit de hand gelopen ruzie werd hij aan de schandpaal geketend en ter dood veroordeeld. Zijn “merkwaardig” leven wordt uitgebeeld in een stoet die op zaterdagnamiddag om 14 uur door de Vosseslag trekt.

Op diverse podia en in de feesttent zijn er vanaf de middag talrijke optredens : The Broadway Jazz Gang, Kate & Bonzo, Rock Circus, Coverband Black Rooster, Hits on Tour en de travestieshow Madame Zaza zorgen voor de nodige sfeer.

Om 22 uur start een fakkeltocht naar het strand, waar Mong op de brandstapel wordt verbrand, gevolgd door vuurwerk.

Op beide dagen gaat vanaf 7 uur ’s morgens in de diverse straten van de Vosseslag een grootse rommelmarkt door met meer dan 200 deelnemers.
En ook hier is muziek alom tegenwoordig : d’ Echte Sloebers, de Doorzetters uit Deurne, de New Nordstar Band, de Music Rangers, de Tieltse Blaaskapelle, de Klepzijkers, Ambidance en de blues en rockband Creatures.

Kers op de taart wordt om 20.30 uur Café Flamand met Peter Van De Veire, Miguel Wiels, Niels Destadsbader en een gastvedette.

Vermelden we tot slot dat op vrijdagavond om 20 uur aan het “Strangegat” een strandfuif doorgaat met muziek uit de jaren 60 tot nu, en dit naar aanleiding van 50 jaar Strangegat!

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze nieuwsbrief voor onze laatste nieuwtjes en acties.

Volg ons ook op