menu

Persbericht: Haringrijden in Vlissegem


Algemeen

Op zaterdag 18 en zondag 19 juni viert Vlissegem haar jaarlijkse kermis. Centraal in deze kermis staat de aandacht voor het Belgisch trekpaard als levend erfgoed. Jaarlijks zorgt de trekwedstrijd van het Belgisch trekpaard tweespan op zondagnamiddag voor een boeiende strijd tussen een twintigtal voerders. Maar dit jaar wordt de aandacht voor het “boerenpaard” ook doorgetrokken naar de zaterdagnamiddag. Om 14 en 16 uur wordt een demonstratie “haringrijden”  gehouden, een diervriendelijke variant op het vroegere “ganzenrijden”. Voor het onderhouden van bossen wordt opnieuw beroep gedaan op trekpaarden. Om 15 uur krijgen we een demonstratie bomentransport met trekpaarden.
Maar er is meer op zaterdagmiddag: een optocht van een honderdtal oldtimer tractoren, een loopwedstrijd voor kinderen, een tentoonstelling van neerhofdieren en kleinvee, mini-paardjes, een vliegend tapijt, beslaan van paarden, ponyritjes, een hondendemonstratie, een damesvoetbalwedstrijd, een voetbalwedstrijd met Oud-Vlissegemnaars, een kids disco show...
En uiteraard kan je in de feesttent van de lokale dorpsschool de interland België – Ierland volgen.
De zaterdag wordt besloten met een denderende party met “Freak Sound System”.

De zondag start met de 26° grootse prondelmarkt met meer dan 250 deelnemers. De ganse dag zijn er diverse muziekoptredens gepland met als hoogtepunt om 15 uur het optreden van het “Westvlams Gemiengeld Vintekoor.”
De kinderopvang Mallemolen stelt haar deuren open; je kan er ook terecht voor een optreden van Circus Hoetchatcha.
De kermis wordt afgesloten met een  optreden van de coverband “Wolfgang”, een garantie voor een succesvolle avond.

Heimwee op maandag? We preken af “Aan de Toren” voor een Breughelmaaltijd à volonté.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze nieuwsbrief voor onze laatste nieuwtjes en acties.

Volg ons ook op