menu

Persbericht: Mong en Sergio zetten Vosseslag op stelten


Algemeen

Vosseslag, deelgemeente van De Haan, maakt zich op voor haar jaarlijkse Vosseslagfeesten op zaterdag 23 en zondag 24 juli. Centraal in deze feesten staat de figuur van Mong De Vos, een volksfiguur uit de 19e eeuw, die er niet voor terugdeinsde om met "schurkestreken" wat onrust te stoken onder de lokale strangedrifters en keutelboeren.

Op zaterdag start in de vroegte een rommelmarkt met meer dan 300 deelnemers. Vanaf 14 uur trekt een stoet door de straten van de Vosseslag met uitbeelding van het beruchte leven van de lokale held. Na de stoet zorgen de deelnemende muziekgroepen voor een taptoe, is er een "vossenworp" met talrijke prijzen, zijn er optredens op het strand met de coverband Dems en de rockabilly band The Cat Smokes.
Om 22 uur wordt onder begeleiding van de Koninklijke Muziekmaatschappij Sint-Cecilia uit De Haan een driehonderdtal fakkeldragers Mong De Vos naar het strand gebracht, waar hij op de brandstapel wordt terechtegesteld, gevolgd door een vuurwerk.
De ganse dag wordt er ook gefeest in de tent op het Kennedyplein, met 's avonds een optreden van de coverband Black Rooster en de travestieshow "Celebrations" van Madame ZaZa, gevolgd door een afterparty.

Zondag 24 juli kan je nog steeds rondsnuisteren op de rommelmarkt. En er is muziek, véél muziek: d' Echte Sloebers, drumband en majoretten De Doorzetters uit Deurne, de Murgafanfare Agrum! uit Heist-op-den-Berg, The Music Rangers, de Tieltse Blaaskapelle, Pretband De Klepzijkers uit Teteringen (NL) en de muzikale clowns De Alfredo's. Kinderen zijn welkom op de springkastelen en de kermis. En vanaf 19 uur is er volop ambiance in de feesttent met Ambidance! en optredens van Sam Gooris, Jettie Pallettie en Sergio!

Graag vermelden we ook nog dat in het O.C. Schelpestik een tentoonstelling loopt onder de titel "Vosseslag (nog) herkenbaar?".

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze nieuwsbrief voor onze laatste nieuwtjes en acties.

Volg ons ook op