menu

Persbericht: Reuzen verbroederen in Wenduine


Algemeen

Jaarlijks nodigen de Wenduinse reuzen een vijftigtal collega's uit voor een verbroederingsfeest aan zee. De Reuzenfeesten tijdens het weekend van 9 en 10 juli staan dan ook in rood genoteerd in hun agenda.
Als rasechte "strangedrifters" vangen Louw en Wanne hun festiviteiten aan op zaterdag om 10.30 uur met een wedstrijd garnaalkruien. Hun collega Pol de Kruwer neemt dan hun honneurs waar.
Op zaterdagavond om 20.30 uur trekt een grote reuzenparade door de straten van Wenduine met reuzen uit het ganse Vlaamse land. Nederland vaardigt reuzen af uit Goirle en Riel; en Wallonië stuurt delegaties uit Hélécine, Lodelinsart en Ath. Ook Noord-Frankrijk is van de partij met reuzen uit Boeschepe, Cantin, Hondschoote en Hazebrouck.

Op zondag 10 juli wordt verder gevierd met een groot reuzenfeest. De Markt en zijstraten worden verbonden met het Astridplein met een grote brocante- en kunstmarkt.

Op het Astridplein wordt je verwend met musette door Freddy Accordi en swingende amusement met de Breeeee Veertiene. Kinderen vinden verwondering in de vertelbus en het Circus Krak. En jong en oud amuseert zich rot met een vijftiental volkssporten.
De Markt verwelkomt de jeugd met een tekenwedstrijd en een poëtisch kapsalon. Ambiance is er met Los Murginales, een fantastisch Murga-ensemble uit Antwerpen, en het Blankenbergs Shantykoor. En ook de vissmulmarkt trekt jaarlijks honderden lekkerbekken aan.

De Reuzenfeesten worden op het marktplein afgesloten met het meezingconcert "Vlaanderen Zingt!".

Tot slot nog dit: in het najaar krijgen Louw, Wanne en Scuteman een nieuwe outfit.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze nieuwsbrief voor onze laatste nieuwtjes en acties.

Volg ons ook op