menu

Persbericht: Straattheaterfestival De Haan - Wenduine


Algemeen

Het internationaal straattheater Boulevard De Haan - Wenduine is met de jaren uitgegroeid tot het grootste straattheaterfestival aan onze kust en tevens niet meer weg te denken uit het straattheatergebeuren in Vlaanderen.
Waar meerdere festivals volledig de kaart trekken van circustheater, o.m. een gevolg van het circusdecreet en de daaraan gekoppelde subsidie, heeft Boulevard ook nog oog voor het traditionele straattheater. Kwaliteit is anderzijds een vereiste die aan de deelnemende gezelschappen wordt gesteld. Dit jaar staat het Italiaans straattheater in de schijnwerper.

De eerste dag van het vierdaags festival start op donderdag 21 juli in De Haan-centrum. Nederland wordt vertegenwoordigd door Duo Musa. Frankrijk stuurt Tou en Vrac. Uit Ierland komt Lords of Strut en uit Spanje Hiltoff. De Belgische deelnemers zijn Circus Katoen en Laurent Piron. Italië brengt theater van Matteo Galbusera en The Beat Brothers.
De eerste festivaldag begint om 17 uur en wordt afgesloten om 23 uur met een groot musizkaal vuurwerk.

Op 22 juli bewonderen vanaf 17 uur Anaelle Molinaro uit Frankrijk, TRio Satchok uit Duitsland, Goma uit Spanje, Theaker von Ziarno uit Australië en Jessica Arpin uit Italië.
De meer dan één uur durende slotshow En Eventail door de Franse groep Five Foot Fingers start om 21 uur.

Het tweede deel van het festival gaat door op zaterdag 13 augustus en zondag 14 augustus in Wenduine, met o.m. groepen uit Italië, Zwitserland, Nieuw-Zeeland, Duitsland, Frankrijk en België.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze nieuwsbrief voor onze laatste nieuwtjes en acties.

Volg ons ook op