menu

Persbericht: Vertelfestival De Haan - Wenduine


Algemeen

Van dinsdag 16 t/m donderdag 18 augustus 2016 wordt in De Haan en Wenduine het eerste tweetalige vertelfestival aan de kust georganiseerd. De organisatie is in handen van “De Luisterlezer” uit Leuven en de Brusselse vertel- en objectentheaters van Ludwine Deblon, Michel Verbeek en Roxane Ca'Zorzi.

De “Fabulabus” is een bus speciaal ingericht als verteltheater. De vertelmomenten van “Vertellen aan zee” duren tien tot twintig minuten, afwisselend in het Nederlands en het Frans. De bus staat op dinsdag en donderdag op de zeedijk van De Haan-Centrum en op woensdag in Wenduine, telkens van 14.30 uur tot 16.30 uur.

Op dinsdagavond wordt in “Uzus” aan het kerkplein in De Haan-Centrum om 20.30 uur “Fondu Enchaîné” gebracht, een cinematografisch figurenproject waarin iedereen zijn persoonlijke biografie in terugvindt. In Wenduine krijgen we in de H. Kruisverheffingskerk op hetzelfde uur het objectentheater van Ludwine Deblon met “Erasmus en ik, God”.
Erasmus wordt uit de boeken opgegraven en in een balletje papier gereïncarneerd.

Woensdagavond brengt Selle De Vos in de bovenzaal van Bibliotheek Canticleer in De Haan-Centrum “Strandpeper en zeezout” over de verlokkingen en gevaren van de wilde zee voor vissers, over milde zonnige strandperikelen en het spel van woeste golven.
Roxane Ca'Zorzi evoceert  in het Wielingencentrum het gekende verhaal van “De Vliegende Hollander”. Deze productie loopt in het Frans.

Het festival wordt op donderdag 18 augustus afgesloten met vertelwandelingen in het “Wonderbos” van De Haan-Centrum. Verzamelen om 20 uur aan het gemeentehuis. Na de wandeling wordt een “vriendschapsdrink” aangeboden.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze nieuwsbrief voor onze laatste nieuwtjes en acties.

Volg ons ook op