menu

Persbericht Westtoer: Heidi Ballet curator van Beaufort in 2018


Algemeen

De Provincie West-Vlaanderen en de kustburgemeesters bereikten een akkoord over de organisatie van een nieuwe editie van Beaufort in 2018. Heidi Ballet wordt de nieuwe curator. Westtoer staat in voor de coördinatie. 

In 2018 zal Beaufort, de kunsttriënnale aan zee, voor de zesde maal doorgaan. De Provincie West-Vlaanderen en negen van de tien kustgemeenten zetten gezamenlijk de schouders onder het initiatief. Enkel Blankenberge zal niet deelnemen.

De zesde editie van Beaufort wil op een structurele en duurzame manier hedendaagse kunst integreren in de publieke ruimte aan zee. De initiatiefnemers beogen een breed publiek van kunstliefhebbers, inwoners en toeristen te bereiken. De opening van de triënnale is voorzien in het voorjaar van 2018.

Heidi Ballet wordt aangesteld als curator. Ballet werkt als onafhankelijk curator vanuit Brussel en Berlijn. Ze cureerde reeds projecten in Parijs, Bordeaux, Vilnius, Berlijn en China en werkt momenteel samen met Milena Hoegsberg aan de voorbereiding van het Lofoten International Art Festival dat in september 2017 zal plaatsvinden in Noorwegen.

De curator beschouwt Beaufort als een uitdaging die ze met enthousiasme op zich neemt. “Ons denken over zeeën en oceanen is historisch gegroeid als een soort ongedefinieerd niemandsland. Ik vind het interessant om hier anders naar te kijken. De zee is immers een fascinerend territorium dat ons met de rest van de wereld verbindt. Het erkennen van deze verbondenheid maakt onze kuststreek tot een kruispunt.”, aldus de curator.

Beaufort vindt plaats binnen een ruimere context van Art@Coast. In deze brede campagne zullen tal van artistieke initiatieven aan de Kust samen gepromoot worden. De doelstelling is om de Kust als een eigentijdse cultuurtoeristische bestemming in de kijker te plaatsen bij een breed publiek.Attn.redactie/meer info:
Franky De Block, gedeputeerde en voorzitter Westtoer, 0495 24 65 73
Guido Decorte, gedeputeerde Provincie West-Vlaanderen, 0474 53 21 82
Marc Vanden Bussche, burgemeester Koksijde en voorzitter Kustburgemeestersoverleg, 0475 81 83 54                                     Heidi Ballet, curator Beaufort, +49 179 550 62 94

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze nieuwsbrief voor onze laatste nieuwtjes en acties.

Volg ons ook op