menu

West-Vlinderen


Algemeen

Wandel met de West-Vlinderen app

West-Vlinderen dat is met je smartphone je wandel- en fietstocht plannen in de Westhoek, het Brugse Ommeland, de Leiestreek en aan de Kust. De app suggereert de mooiste tochten. Je kan zo vertrekken. Zorg alleen dat je vrienden kunnen volgen.

Langs bossen en kasteeldreven

In het Landschapspark Bulskampveld in het Brugse Ommeland beleef je puur wandelplezier. Je komt er langs bossen en akkers, kasteeldreven en pittoreske dorpjes. Exploreer elk stukje van het gebied en probeer zeker het wandelnetwerk Bulskampveld uit. Ruim 150 kilometer bewegwijzerde paden strekken zich voor je voeten uit. Heb je honger of dorst gekregen? Gezellige cafeetjes en restaurantjes bieden een smakelijke stop.

 

Heerlijk uitwaaien aan zee

Wandel zoals je wil met de Kustwandelroute, het nieuwe wandelnetwerk tussen De Panne en Knokke-Heist. Ga lekker uitwaaien op het strand en keer terug door duinbossen, langs jachthavens of met de Kusttram. Loop een korte wandellus in de natuur of in de stad. Of kies voor het grote avontuur en stap van De Panne naar Knokke-Heist met overnachtingen tussenin.

Laat je gerust inspireren door de wandelthema’s op http://www.kustwandelroute.be.

 

Oude Leie: 2 werelden

Schuren en roterijen herinneren je aan het rijke vlasverleden van de streek met de Leie als centrale rol, toen en nu. Weidedoorsteken, knuppel- en graspaden leiden naar meer bosrijke gebieden. De Drietrapssluis bereik je dan weer via het jaagpad. De Oude Leie wandelroute is een venster op twee werelden: een gevarieerd landschap en een industrieel, historisch patrimonium.
Laat je meevoeren langs de Oude Leie.

 

Proef het goede leven

Het wandelnetwerk Heuvelland is de ideale manier om de vele troeven van Heuvelland te ontdekken. Proef onderweg van de lekkere Heuvellandse wijnen, geniet van de vele mooie vergezichten of ontdek de pittoreske dorpjes. Met de zetellift op de Rodeberg kan je ook  alles vanuit de lucht beleven.
Ga zelf op ontdekking.

 

 

 

http://west-vlinderen.be

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze nieuwsbrief voor onze laatste nieuwtjes en acties.

Volg ons ook op