menu

Westtoer lanceert nieuwe applicatie voor de Kustwandelroute


Algemeen

De nieuwe gratis mobiele applicatie van het provinciebedrijf Westtoer bezorgt een extra dimensie aan de Kustwandelroute. De applicatie richt zich vooral tot gezinnen met kinderen. Met de nieuwe mobiele toepassing kunnen wandelaars meer dan ooit hun eigen route samenstellen. De nieuwe applicatie vormt een eigentijdse meerwaarde voor de talrijke wandelmogelijkheden langs de Kust.

De applicatie is gebaseerd op de wandelroute die al in 2012 werd voorgesteld. De Kustwandelroute is 180 kilometer lang en telt 140 knooppunten. Het hanteert een uniek concept met twee ononderbroken wandeltrajecten tussen De Panne en Knokke-Heist. Het ene traject bevindt zich langs strand en dijk en het andere meer landinwaarts. Dwarsverbindingen zorgen voor extra wandelcombinaties.

Flexibel, kindvriendelijk, sociaal

‘De kustwandelroute app gaat uit van drie belangrijke pijlers: flexibiliteit, kindvriendelijkheid en sociale netwerken’ zegt gedeputeerde Francky De Block.

Bij het opstarten van de applicatie is de ladderstructuur van de Kustwandelroute te zien. Op basis van je huidige positie wordt de dichtstbijzijnde wandeling getoond. Ook de eventuele startplaats en de afstand van de route kan flexibel bepaald worden. Handig hierbij is de tijdsaanduiding. Een gedetailleerd kaartenplan toont de geselecteerde trajecten en de knooppunten.

De Kustwandelroute applicatie is specifiek gericht op gezinnen met kinderen. In de app zijn een reeks uitdagingen vermeld langs de geselecteerde route. Origineel zijn de schuifpuzzels, de kwis of de schattenjacht. In de app werd een SOS knop ingebouwd die een reeks nuttige adressen in de buurt aanstippen.

Met de kustwandelroute app kunnen ervaringen gedeeld worden via sociale media. De gratis applicatie wordt aangeboden in de App store en op Google Play.

De Kustwandelroute app werd gerealiseerd met de financiële steun van de Vlaamse regering in het kader van het Kustactieplan 2005-2009.

Attn.redactie
Meer info bij Westtoer: Michel Gilté, projectconsultant innovatie, 0496/54.46.82 of michel.gilte@westtoer.be

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze nieuwsbrief voor onze laatste nieuwtjes en acties.

Volg ons ook op