menu

Westtoer presenteert 'Het Lekkere Westen'


Algemeen

Met ‘Het Lekkere Westen’ presenteert het provinciebedrijf Westtoer een origineel concept voor een weekendje weg in het najaar. Absolute aanraders rond deze tijd zijn de Westhoek, de Kust, het Brugse Ommeland, de Leiestreek en Brugge. De lekkere tafel blijft een meer dan belangrijk thema. Zeker in de West-Vlaamse regio’s en steden vind je absolute topkwaliteit. De 64 chefs van Het Lekkere Westen presenteren het allerbeste uit hun streek.

Gedeputeerde Franky De Block: “Het Lekkere Westen plaatst de unieke troeven van onze regio’s en Brugge  in de kijker. We werken graag samen met de vele chefs. Zij vertellen een uniek verhaal en leggen altijd de link met de streek. Bovendien is het najaar meer dan ooit een interessante periode voor een korte vakantie in eigen land. Dank zij een uitgebreide promotiecampagne in Vlaanderen zal onze actie een breed publiek inspireren om onze regio’s en Brugge te ontdekken”. 

Tips van echte ambassadeurs
Voor ‘Het Lekkere Westen’ selecteerde Westtoer samen met Horeca West-Vlaanderen niet minder dan 64 chefs uit de Westhoek, de Kust, het Brugse Ommeland, de Leiestreek en Brugge. Allemaal werken ze graag met producten uit hun streek. De chefs van Het Lekkere Westen zijn uitgegroeid tot echte ambassadeurs voor hun regio. Op de website www.hetlekkerewesten.be en in een kleurrijk magazine vertellen ze over hun passie voor de regio en over hun favoriete adressen in de streek. Zo ontdek je originele logeeradressen en ongekende plekjes om te bezoeken. De actie ‘Het Lekkere Westen’ is voor de chefs een perfecte aanleiding om met de seizoensgebonden streekproducten heerlijke gerechten te bereiden.

Ook Brugge hanteert Het Lekkere Westen als een thema in de nieuwe toeristische wintercampagne. Schepen Mieke Hoste: "Zoals bekend is Brugge een culinaire topbestemming. In Brugge hebben we verschillende topchefs die zelf creatief aan de slag gaan met streekeigen producten. Logisch dat ze een plaatsje krijgen in de campagne 'Het lekkere Westen' van Westtoer. Het concept nemen we graag over in onze eigen, internationale bestemmingscampagne 'Visit Bruges, visit more'. Deze campagne rollen we komende winter uit in de buurlanden en Spanje. Op deze manier is ons culinair talent verzekerd van promotie in het binnen- en buitenland."

64 West-Vlaamse chefs
Dit zijn de 64 chefs die deelnemen aan Het Lekkere Westen.

Voor de Kust : Ann Warrinner–Oosterstaketsel–Blankenberge, Piet Devriendt–Oesterput– Blankenberge, Dirk Crauwels–Seasons–Blankenberge, Donald Deschagt–L’Homard et la Moule–Bredene, Stijn Bauwens–De Kruidenmolen–De Haan (Klemskerke), Stéphane Buyens–Le Fox–De Panne, Sandrine Auvray–Huyze Armalot–De Panne, Bart Desmidt – Bartholomeus–Knokke-Heist, René Van Aeken–Wielrijdersrust ‘het dorstige hart’–Koksijde (Wulpen), Ivan Puystiens–Oh Restaurant–Koksijde(St.Idesbald), Johan Desmet –Kromme Elleboog- Middelkerke(Leffinge), Vincent Florizoone–Grand Cabaret–Nieuwpoort, Christophe Snauwaert –Toi Moi et la Mer–Oostende, Peter Moyaert–Mange Tout–Oostende, Dominique Bouttelisier–La Galleria–Oostende, Floris Panckoucke– Savarin–Oostende, Luc Deklerck–Bistro Mathilda–Oostende, Marianne Pauwaert–Tijdok – Zeebrugge.

Deze chefs uit Brugge zijn de trotse ambassadeurs van Het Lekkere Westen: Patrick Devos–Patrick Devos, Ann Vissers–Den Amand, Kurt Van Daele–Kurt’s Pan, Daan Cornilly –De Florentijnen, Reinout Reniere–Zeno, Dirk Vandenbosch–Crowne Plaza Café, Jurgen Aerts–Kok Au Vin, Geert Vanhee–’t Zwaantje, Kristof Deprez–De Mangerie, Achim Vandenbussche–Den Dyver, Thomas Vanwijnsberghe–Huidevettershuis, Björn Verriest– De Visscherie. 

Deze chefs nodigen uit om het Brugse Ommeland te ontdekken: Bert Fichefet–De Roste Muis–Bekegem, Wim Uyttersprot–Tannine et Cuisine–Jabbeke, Chris Beke–Laurel & Hardy–Oostkamp, Jan Schaek–De Stokerij–Oudenburg, Leo Callewaert-’t Apertje–Sint-Kruis, Filip Claeys–De Jonkman–Sint-Kruis, Pieter Lonneville–Tête Pressée– Sint-Michiels, Johan Commeyne–Zandwegemolen–Sint-Pieters, Bram Walcarius–The Roots–Torhout, Nathalie Plaiy–Den Haze–Wingene, Paul Deuss–Het Mortierken–Zuienkerke, Steven Devriendt–Cuisine Kwizien-Zwevezele.

Deze chefs uit de Westhoek nemen deel aan Het Lekkere Westen te ontdekken: Joris Missiaen–Potje Paté–Alveringem, Hilde Stekelorum–Tapa Tapa–Alveringem, Jean Francois Vermaut–De Zaligheid–Beveren ad IJzer, Bert Boussemaere–Notarishuys–Diksmuide, Tijl De Vriendt–Water en Vuur–Diksmuide, Tom Cloet–Bistro ’t Verschil–Gits (Hooglede), Stefaan Samoey–De Rentakker–Heuvelland, Isabel Verschelden–Boergondie–Heuvelland, Willem Buekenhoudt–Bistro Fino–Ieper, Bert Recour–Pegasus–Poperinge, Kris Pollentier– Manoir Ogygia–Poperinge, Dominique Bondue–Amfora–Poperinge, Geert Pattijn–Boerenhol–Reningelst, Jean Vandenberghe–Olijfboom–Veurne, Stefaan Coutteneye – Hommelhof–Watou.

Ook voor de Leiestreek plaatst Het Lekkere Westen tal van chefs in de kijker: Gilles Joye–Marcus–Deerlijk, Domien Plovier–’t Rusteel–Gullegem, Matthieu Beudaert– Table d’Amis–Kortrijk, Jurgen Maene–Fond & Fumet–Marke, Tim Boury–Boury– Roeselare, Tony Wielfaert–Eethuis Dugardeyn–Roeselare, Jan De Vry–De Postelein– Waregem.   

De actie loopt van 15 september tot 15 december.
Info: www.hetlekkerewesten.be of volg Het Lekkere Westen via Facebook.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze nieuwsbrief voor onze laatste nieuwtjes en acties.

Volg ons ook op