menu

Eten, drinken en verblijven


De toegankelijkheidsinformatie over de gebouwen en locaties die u op deze pagina vindt, is ook beschikbaar op de smartphone-app AccesSEAble.

Toegankelijke eet- en drinkgelegenheden

Westkans onderzocht de toegankelijkheid van eet- en drinkgelegenheden aan de Kust. Deze ‘beter toegankelijke’ zaken hebben geen of maar één trede, een toegangsdeur breder dan 77 cm en een aangepast toilet.

In deze restaurants of cafés werd alles opgemeten. De resultaten van het onderzoek zijn te vinden op www.toegankelijkvlaanderen.be.

Hier vindt u de brochure van De Haan (pdf). De andere kustbrochures zijn te vinden op www.westkans.be/reca.

Toegankelijke verblijven

Verblijven worden gescreend volgens de Toegankelijk Vlaanderen-methode en krijgen van Toerisme Vlaanderen een label toegekend. Op de website van Toerisme Vlaanderen vindt u meer informatie over het Toegankelijkheidslabel.

Het label geeft een belangrijke eerste indruk, maar vertelt niet alles. Wilt u meer weten over de toegankelijkheid van een verblijf, raadpleeg dan het volledige verslag op www.toevla.be.

Een volledig overzicht van gelabelde logies (A en A+) vindt u in de brochures Toegankelijke Vakantieverblijven in Vlaanderen en Brussel (Hotels, gastenkamers, vakantiewoningen, kampeerverblijven en vakantiecentra en Hostels, jeugd- en groepsverblijven).

Afbeeldingen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze nieuwsbrief voor onze laatste nieuwtjes en acties.

Volg ons ook op