Recreatie

European Disability Card

De European Disability Card (EDC) is een gratis kaart voor mensen met een handicap, die de toegang tot cultuur, sport en vrijetijdsbesteding bevordert. Met de kaart krijgen mensen met een handicap korting of voordelen in musea, pretparken, toeristische attracties, sportcentra, cinema en theater …

Op de website van de EDC vind je een lijst van partners die een voordeel bieden.

Fietsen en wandelen

Inter onderzoekt de toegankelijkheid van fiets- en wandelroutes. Op Iedereen Fietst vind je toegankelijkheidsinformatie over deze routes en netwerken, zoals ondergrond en hindernissen (versmallingen, hellingen en drempels). Dat is nuttig voor fietsers die zich verplaatsen met een tandem, handbike of fietskar.

De toegankelijke fietslussen staan ook aangeduid op de routekaarten van Westtoer.

Verhuur van aangepaste fietsen

Op Iedereen Fietst vind je een overzicht van fietsverhuurders aan de Kust die aangepaste fietsen of strandrolstoelen verhuren.

Toegankelijk strand

Zon, Zee … Zorgeloos

Zin in een dagje strand, maar toegankelijkheid is een noodzaak of je kan daarbij wat hulp gebruiken? In juli en augustus vind je in De Panne, Nieuwpoort, Middelkerke, Oostende, Bredene, De Haan en Zeebrugge een toegankelijke strandomgeving en opgeleide assistenten.

Heb je een (tijdelijke) handicap en heb je hulp of één van de voorzieningen nodig? Dan is Zon, Zee ... Zorgeloos er voor jou.

Op de website van Inter vind je alle informatie over Zon, Zee … Zorgeloos. Deze dienstverlening is gratis dankzij de provincie West-Vlaanderen en de deelnemende kustgemeenten.

Ook buiten het zomerseizoen kan je aan de Kust terecht voor toegankelijke voorzieningen en strandrolstoelen.

Sportinfrastructuur

Deze locaties screende Inter volgens de Toegankelijk Vlaanderen-methodiek: